BAE Systems kısa kalkış yapabilen STRIX SİHA’yı tanıttı

İngiltere merkezli BAE Systems, Avustralya’nın çok kısa mesafelerde kalkış ve iniş yapabilen silahlı insansız hava aracı STRIX’i tanıttı

İngiltere merkezli BAE Systems, Avustralya’da tasarlanan, geliştirilen ve üretilen ilk SİHA sistemi olan STRIX’i tanıttı. STRIX İHA’nın maketi şu anda Avustralya’nın Geelong kentinde düzenlenen Avalon Airshow’daki BAE Systems Australia standında sergileniyor. BAE Systems STRIX İHA’yı Avustralya’nın yerel şirketlerinden biri olan Innovaero ile birlikte geliştirdiğini ifade etti.

BAE Systems şirket yöneticisi Ben Hudson tanıtımdan sonra şu ifadelerde bulundu:

“STRIX’in, türünün Avustralya’da geliştirilen ilk İnsansız Hava Aracı (İHA) olması bizi heyecanlandırıyor ve bu yeteneği müşterilere sunmak için ülke çapındaki ortaklarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz. STRIX, göreve göre yapılandırılabilen ve yeni teknolojilere veya tehditlere yanıt olarak yükseltilebilen uygun maliyetli ve uygun maliyetli bir yetenek sağlamak için mevcut, kanıtlanmış teknolojilerden yararlanıyor.” 

STRIX İHA Görsel: The War Zone

STRIX İHA, adını Yunan mitolojisindeki şeytani bir baykuştan alıyor. BAE System tarafından geliştirilen STRIX, dikey kalkış ve iniş gerçekleştirebiliyor. Yaklaşık 900 kilogramlık maksimum kalkış ağırlığı mevcut ve 160 kilograma kadar mühimmat taşıyabilecek şekilde tasarlandı. Havadan yere saldırı, gözetleme ve keşif görevlerinde kullanılacak.

STRIX İHA iki saat kadar havada kalabiliyor ve bu sürenin daha fazla uzatılması için çalışmalar devam ediyor. Prototip, her biri toplam dört pervaneli hibrit motorla donatılmış, öne eğimli kanatlar ve V şeklinde bir kuyruk mevcut. Şirket şu anda SİHA sisteminin prototipi üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor ve 2026 yılından önce aktif hizmete girmesi beklenmiyor.

RAZER güdümlü mühimmat Görsel: BAE Systems Australia

Tanıtımda aynı zamanda Avustralya’da geliştirilen RAZER hassas görünümlü mühimmatı tanıtıldı. BAE Systems yöneticisi Ben Hudson, “RAZER, egemen güdümlü silahlar pazarındaki açık bir boşluğu ele alıyor.” dedi. Şu anki prototipte APKWS II 70 mm lazer güdümlü roket ile birlikte Hellfire ve Brimstone füzeleri kullanılacak. Hudson ayrıca şimdiden iki ülkenin STRIX İHA ile ilgilendiğini fakat hangi ülkelerin olduğunu belirtmedi.

Kaynak: DefenceTürk

BAE Systems kısa kalkış yapabilen STRIX SİHA’yı tanıttı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum