Azerbaycan’ın Karabağ’da askeri tatbikat düzenleyeceği iddiası

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin, Nisan ayında Karabağ bölgesinde büyük bir askeri tatbikat düzenleyeceği iddia edildi. CaucasusWarReport isimli sayfa tarafından paylaşılan ve Azerbaycan Acil Durum Bakanlığı kaynak gösterilen belgede Şuşa Şehri, Cebrayil Rayonu, Zengilan ve Kubadlı Rayonlarında tatbikat olacağı ve hazır olunması gerektiği belirtilmekte.

Buna ek olarak geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı topçu birlikleri tatbikat düzenlemişti. Azerbaycan Savunma Bakanı tarafından onaylanan 2023 yılı hazırlık planına uygun olarak Azerbaycan Ordusu’nun topçu birlikleri gerçek atışlı taktik eğitim gerçekleştirmişti. Tatbikatta kısa sürede yer değiştirerek atış pozisyonu alma, havan ve topçu birliklerini muharebe konumuna getirme eylemleri tatbik edilmişti.

Tatbikat sırasında, belirlenen hedefler yüksek hassasiyetle imha edildi ve verilen görevler başarıyla icra edilmişti. Eğitimin temel amacı ise ateşli silahların doğru kullanımı ile görevlerin zamanında ve doğru bir şekilde yerine getirilmesi için personelin pratik becerilerinin yanı sıra komuta personelinin yönetme becerilerinin geliştirilmesidir.

Türkiye ve Azerbaycan’dan ortak tatbikat yapılmıştı

Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı farklı birimlere ait askeri personel, muharebe ve özel istihkam teçhizatları ile Bakü, Cebrayil, İmişli ve Astara bölgelerinde tatbikatlar yapılmıştı.

Senaryoya uygun olarak Azerbaycan ordusunun kara kuvvetleri, hava kuvvetleri, özel kuvvetleri, istikham birlikleri ve topçu taburları ile Türk Silahlı Kuvvetleri personellerinin katılımıyla muhtelif savaş görevlerini yerine getirmişti.

Tatbikatlarda, modern muharebe yöntemlerinin kullanılması, askeri operasyonlarda topçu, havacılık ve diğer birlik türlerinin kullanılması, birlikte çalışabilirlik içinde faaliyetlerin düzenlenmesi, nehirler üzerinden geçmek için duba köprüler inşa edilmesi, paraşütçülerin hayali düşmanın derinliklerine indirilmesi gibi çeşitli görevler işlenmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Azerbaycan’ın Karabağ’da askeri tatbikat düzenleyeceği iddiası Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum