Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA’larla Ermeni topçularını vuruyor!

Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA ile Ermeni topçu mevzisini imha etti!

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2. Karabağ Savaşı’ndan sonraki en şiddetli çatışmalar 13 Eylül 2022 tarihinde yaşandı. Bu kapsamda Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın Taşkesen, Kelbecer ve Laçin bölgelerinde provokasyonlarda bulunduğunu ve alınan tedbirler çerçevesinde çatışmalar gerçekleştiğini açıkladı. Yapılan açıklamada Ermeni birliklerinin kayıplar verdiği belirtildi.

Ermenilerin sivil yerleşim yerlerinin vurulduğunu iddia etmesi sonucu ise Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Provokasyonlara yönelik önlemlerin yerel nitelikte olduğu ve meşru askeri hedeflere yönelik atışlar yapıldığı belirtildi.

Çatışmaların ardından Ermenistan, 90 askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Azerbaycan ise çatışmalar sonucu 50 askerin şehit olduğunu duyurdu. Konuyla ilgili olarak Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA ile Ermenistan’a ait topçu mevziinin imha edildiğini gösteren bir video yayımladı. Ek olarak CaucasusWarReport tarafından aktarıldığı üzere Rus yapımı S-300 hava savunma sistemi, Harop Kamikaze İHA ile imha edildi.

 ABD hükümeti Bayraktar TB2 SİHA’ları araştıracak

14 Temmuz 2022 tarihinde ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen tasarıya göre ABD Hükümeti, Dağlık Karabağ Savaşı kapsamında Azerbaycan’ın işlediği iddia edilen savaş suçlarını, Bayraktar TB2 SİHA’larda bulunan ABD menşeili parçaları ve Türkiye ile Azerbaycan’ın kullandığı iddia edilen yabancı uyruklu savaşçılar hakkında rapor hazırlayacak.

17 Ekim 2020 günü imha edilen Ermenistan S-300 HSS

Tasarı kapsamında,

  • 27 Eylül 2020 ve 9 Kasım 2020 tarihleri arasında Azerbaycan tarafından kullanılan Bayraktar TB2 SİHA’larının Amerika Birleşik Devletleri silah ihracat yasalarını ihlal edip etmediği,
  • Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’a karşı beyaz fosfor, misket bombaları ve diğer yasaklı mühimmatları kullanıp kullanmadığı,
  • Türkiye ve Azerbaycan’ın, Azerbaycan’ın taarruzuna katılmak üzere yabancı terörist savaşçıları kullanıp kullanmadığı araştırılacak.

Kaynak: DefenceTürk

Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA’larla Ermeni topçularını vuruyor! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum