Austal USA son Independence sınıfı LCS’yi kızağa koydu

Austal USA, son Independence sınıfı Kıyı Muharebe Gemisi (LCS) olan USS Pierre’i (LCS-38) kızağa koydu

Austal USA, geçtiğimiz hafta sonlarında şirketin Gulf Coast tersanesinde USS Pierre (LCS-38) Independence sınıfı savaş gemisi için bir kızağa koyma törenine ev sahipliği yaptı.

Törene topluluk ve donanma liderleri ile Austal USA gemi yapımcıları geniş bir katılım gösterdi. Güney Dakota delegasyonundan Senatör John Thune ve Senatör Mike Rounds, geleceğin USS Pierre’i için güçlü bir destek beyanında bulundu.

Independence sınıfı kıyı muharebe gemisi

Pierre’ in 2024’ün sonlarında teslim edilmesi planlanıyor ve filoya teslim edilen diğer Independence sınıfı LCS’lerle birlikte San Diego, Kaliforniya’ya taşınacak. Gemilere eklenen satıhtan satıha füze sistemleri ve mayın karşı tedbir kabiliyeti ile Pasifik boyunca mayın avlama ve mayın harbi görevlerini icra edebilecek gemiler, oldukça işlevsel bir platform haline geldi.

Independence Sınıfı Kıyı Muharebe Gemileri

Independence sınıfı, Birleşik Devletler Donanması için inşa edilmiş bir kıyı muharebe gemisi sınıfıdır.

Gövde tasarımı, yüksek hızlı bir yolcu gemisi tasarlamak için üretilen bir projeden geliştirildi . Bu gövde tasarımı, yüksek hızlı trimaran feribotu HSC Benchijigua Express’e dönüştü ve Independence sınıfı daha sonra General Dynamics ve Austal tarafından, Donanmanın kıyıya yakın yerlerinde faaliyet gösterecek daha küçük, çevik, çok amaçlı savaş gemilerinden oluşan bir filo inşa etme planına önerildi.

127,4 m (418 ft) uzunluğunda, 31,6 m (104 ft) genişliğinde ve 13 ft (3,96 m) su çekiminde olan gemiler 2 adet General Electric LM2500 gaz türbini ve 2 adet dizel motor bulunduruyor.

Yan ve ön yüzeyler, düşük radar profili için özel olarak tasarlanmıştır. 1030 metrekarelik uçuş güvertesinde, 2 adet  SH-60 Seahawk helikopteri, birden fazla insansız hava aracını veya 1 adet CH-53 Sea Stallion helikopterini taşıyabiliyor.

Silah yükü olarak 1 adet BAE Systems Mk100 57 mm baş topu, yakın hava savunma sistemi olarak 1 adet Rytheon SeaRam ve taaruz füzeleri olarak 8 adet RGM-184A NSM füzeleri yer alıyor.

Kaynak: DefenceTürk

Austal USA son Independence sınıfı LCS’yi kızağa koydu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum