ASELSAN’dan insansız zırhlı muharebe aracı

ASELSAN, ACV ZMA Modernizasyonu Projesi kapsamında teknoloji gösterim prototipi olarak bir aracı insansızlaştıracak. 

ASELSAN, ACV ZMA Modernizasyonu Projesi kapsamında teknoloji gösterim prototipi olarak bir zırhlı muharebe aracını insansızlaştıracak. Gelişme bu yıl beşincisi düzenlenen Kara Sistemleri Semineri‘nde paylaşıldı.

ACV ZMA Modernizasyonu Projesi kapsamında bahse konu araca Uzaktan Komuta ve Otonom Sürüş Yeteneği kazandırılacak. Ek olarak araca NEFER silah sistemi entegre edilecek. Araçta otonom devriye, yol ve geçilebilir alan tespiti, dinamik yol planlama, GNSS kesintisinde otonom hareket, Link kaybında eve dönüş, gündüz ve termal kamera ile insan ve araç tespiti gibi özellikler yer alacak.

ASELSAN ZMA projesinde ilk teslimatı yapıyor

ASELSAN ve SSB arasında 2019 yılında Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) modernizasyonu için sözleşme imzalanmıştı. Zırhlı Muharebe Aracı-ZMA Modernizasyon Projesi kapsamında ASELSAN Ana Yükleniciliğinde ZMA’ların yenileştirme ve iyileştirme faaliyetleri yapılacak, envanterde bulunan ZMA’lara 25 mm NEFER Silah Kulesi, Lazer Uyarı Sistemi, Yakın Mesafe Gözetleme Sistemi, Sürücü Görüş Sistemi, Yön Bulma ve Seyrüsefer Sistemi, Komutan, Nişancı, Personel ve Sürücü Gösterge Panelleri entegre edilecekti.

Proje kapsamında, alt yüklenici FNSS tarafından ise ZMA platformlarında bakım, onarım faaliyetleri yapılacaktı, İklimlendirme Sistemi, Isıtma Sistemi, Yangın Söndürme ve İnfilak Bastırma Sistemi alt sistemleri platformlara entegre edilecekti, zırh ve mayın koruma seviyeleri yükseltilecekti. Bu bağlamda ilk teslimatın 2022 yılının Kasım ayı sonunda yapılacağı açıklandı. Gelişme bu yıl beşincisi düzenlenen Kara Sistemleri Semineri‘nde paylaşıldı.

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN’dan insansız zırhlı muharebe aracı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum