ASELSAN’dan Azerbaycan’a uydu terminali teslimatı

ASELSAN’ın 2022 yılı faaliyet raporu yayımlandı. Bu kapsamda raporda Azerbaycan Savunma Bakanlığı’na 10 adet PUP taşınabilir uydu terminalinin teslim edildiği aktarılmakta. Teslim edilen bu sistemler, kullanıcının ihtiyaç duyduğu ses ve IP veri haberleşmesini, ASELSAN tarafından Azerbaycan’da kurulan ve hâlihazırda kullanılan uydu yer istasyonu üzerinden sağlayacak.

Ek olarak Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın acil olarak ihtiyaç duyduğu güvenli ve modern haberleşme altyapısını sağlamak amacıyla Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan her tipten sabit ve döner kanat hava platformları ile sabit ve mobil kulelere V/UHF ve HF bandında çalışan yazılım tabanlı telsizler ve iç konuşma sistemleri muhtelif ASELSAN haberleşme ürünleri ile birlikte teslim/entegre edildi. 2022 yılı itibarıyla projenin tüm aşamalarının başarıyla tamamlandığı açıklandı.

ASELSAN tarafından yürütülecek olan diğer bir proje HÂKİM Hava Komuta Kontrol Sistemiyle birlikte Azerbaycan Hava Kuvvetleri, Azerbaycan’daki tüm radar, uçak ve hava savunma silah sistemleri ile entegre bir şekilde gerçek zamanlı olarak Azerbaycan hava sahasının kontrol ve yönetimini sağlayacak. Aralık 2022 itibariyle projenin ilk teslimatı kapsamında, 3005 m2 kapalı alana sahip ilk merkez inşaatı ve bu merkeze tüm kurulum faaliyetleri tamamlanarak teslimatı yapıldı.

 ASELSAN’dan Denizgözü-Ahtapot sistemi teslimatı

ASELSAN tarafından geliştirilen Denizgözü-Ahtapot sistemi, Deniz Kuvvetleri’nin farklı platformlarında envantere girmeye devam ediyor. Denizgözü-Ahtaopot sistemi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Elektro-Optik Dayrektör  (EOD) Sistemi ihtiyaçları göz önüne alınarak deniz platformlarına özel olarak geliştirilmişti. ASELFLIR-300D sistemi yerine kullanılmak üzere tasarlanarak 2018 yılında teslim edilen prototip ürünler ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımına sunulmuştu.

MİLGEM 3’ncü ve 4’üncü gemilerinde ilk iki prototipi entegre edilmiş ve fiilen kullanılmakta olan Denizgözü-AHTAPOT sistemi geliştirme çalışmaları, ASELSAN öz kaynakları ile 2015 yılında başlamıştı. Beş yıllık bir geliştirme süreci sırasında gerçekleştirilen faaliyetler sonunda imzalanan sözleşmeler kapsamında, Denizgözü-Ahtapot sistemi Türk Donanması’nın hizmetine temel EOD Sistemi olarak girdi. Sonuncusu 2025 yılında teslim edilecek olan bu sistemlerden seri üretimden çıkan ilk iki Denizgözü-Ahtapot sisteminin fabrika kabul testleri, Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanlığı Akyurt yerleşkesinde tamamlanmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN’dan Azerbaycan’a uydu terminali teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum