ASELSAN’dan 123 milyon dolarlık ihracat

17 Temmuz 2023 tarihinde ASELSAN tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildiride adı açıklanmayan uluslararası bir müşteriye 123 milyon 500 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirileceği aktarıldı. Bu bağlamda teslimatların tarihi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“ASELSAN ile uluslararası bir müşterisi arasında savunma sistemleri ihracatına yönelik 123.500.000,- ABD Doları tutarında bir yurt dışı satış sözleşmesi imzalanmıştır.”

Sabit EİRS radarı için 1 milyar lirayı aşkın bütçeli sözleşme imzalanmıştı

12 Mayıs 2023 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlanan bildiride ASELSAN’ın Sabit EİRS (Erken İhbar Radar Sistemi) tedariki için sözleşme imzaladığı açıklanmıştı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verilmişti:

“ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Sabit Erken İhbar Radar Sistemi Projesi ile ilgili olarak toplam bedeli 500.801.109,- TL ve 27.029.473,- ABD Doları tutarında bir sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2026-2027 yılları arasında gerçekleşecektir.”

AB Mikronano tarafından üretilen yerli GaN transistörlerin kullanılmaya başlandığı EİRS’de ilk teslimatlara müteakip iki adedin üzerinde radarın üretimi gerçekleştirildi. Bir yandan sistemin üretimi devam ederken diğer taraftan ürünün test ve geliştirme faaliyetleri de devam ediyor. Farklı koşullarda farklı menzil değerlerine ulaşabilen EİRS’in 470-600 km maksimum menzillerde hedef tespiti yapabildiği belirtiliyor.

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN’dan 123 milyon dolarlık ihracat Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum