ASELSAN ve TUSAŞ’tan 87 milyon dolarlık ihracat

ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile adı açıklanmayan bir uluslararası müşterinin son kullanımına yönelik ihracat sözleşmesi imzaladı.

ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile adı açıklanmayan uluslararası bir müşterisinin son kullanımına yönelik toplam bedeli 87 milyon 275 bin 523 dolar olan bir ihracat sözleşmesi imzaladı. İmzalanan sözleşme KAP (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) yoluyla duyuruldu. Bu bağlamda sözleşmenin değeri 87 milyon 275 bin 523 dolar olarak açıklandı. Söz konusu sözleşme aviyonik sistemleri kapsamakta olup, teslimatları 2027’ye kadar gerçekleştirilecek.

Sözleşmeye ilişkin KAP üzerinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“ASELSAN ,TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile uluslararası bir müşterisinin son kullanımına yönelik toplam bedeli 87.275.523 ABD Doları olan bir ihracat sözleşmesi imzalamıştır. Söz konusu sözleşme aviyonik sistemleri kapsamakta olup, teslimatları 2027’ye kadar gerçekleştirilecektir.”

SSB’den ASELSAN’a milyar TL’lik yeni sipariş

ASELSAN’ın Kamuoyunu Aydınlatma Platformuna yaptığı açıklamaya göre Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ASELSAN arasındaki Kent Güvenliği projesi sözleşmesinde değişiklik yapılmıştı. Bu bağlamda Savunma Sanayii Başkanlığı, Kent Güvenliği projesinde ek sipariş gerçekleştirmişti. Siparişin değeri 929.268.100,- TL ve 75.864.350,- dolar olarak açıklandı. KAP üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Kent Güvenliğine yönelik mevcut projeye ilişkin 11.08.2023 tarihinde sözleşme değişikliği yapılmıştır. Söz konusu sözleşme değişikliği ile ASELSAN’a toplam 929.268.100,- TL ve 75.864.350,- ABD Doları tutarında ilave “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi” siparişi verilmiştir. İşbu sözleşme değişikliği kapsamında teslimatların 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Bu açıklama Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan alınan izne istinaden yapılmıştır.”

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN ve TUSAŞ’tan 87 milyon dolarlık ihracat Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum