Arleigh Burke sınıfı USS Bainbridge’ten Aksaz’a liman ziyareti

Amerikan Donanması Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri olan USS Bainbridge DDG-96, Harry S. Truman Carrier Strike Group’a (HSTCSG) bağlı ve ABD Deniz Kuvvetleri’nin Avrupa operasyon bölgesinde görev yapmaktadır.

ABD donanmasında Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri olarak hizmet veren USS Bainbridge DDG-96, Fransız ve İtalyan donanmaları ile birkaç haftalık eğitim ve planlanmış ortak çalışmanın ardından 18 Temmuz tarihinde Aksaz Deniz Komutanlığına gelerek liman ziyaretinde bulundu.

USS Bainbridge DDG-96 komutanı yaptığı açıklamada: “ABD Donanması, bölgede barışı, refahı ve istikrarı korumak için NATO müttefiklerimiz ve ortaklarımızla rutin olarak faaliyet gösteriyor. Mürettebatın tamamı değerli bir NATO müttefiki olan Türkiye’yi ziyaret etmeyi dört gözle bekliyor. Burası öncelikle bir özgürlük limanı ama aynı zamanda bir Türk Deniz Üssü olan Aksaz’ı ziyaret etmeyi ve Türk meslektaşlarımızla etkileşim kurmayı da sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri

Bainbridge’in yönetim kurulu başkanı Desmond Walker yaptığı açıklamada: “USS Bainbridge’in Aksaz’a yaptığı liman ziyareti, denizcilerimize bazıları ilk kez olmak üzere farklı bir kültürü deneyimleme fırsatı verirken, ittifakın uyumunun her zamanki kadar güçlü olduğunun bir başka sinyalini veriyor.” ifadelerinde bulundu.

Bainbridge’in MWR koordinatörü Lt. jg Erin Kincade yaptığı açıklamada, “Denizciler için antik mimari alanlardan, Türk hamamı kaplıca günlerinden ve denizcilerin limanda geçirdikleri zamandan en iyi şekilde yararlanmalarına olanak sağlamak için dalış fırsatlarına kadar çeşitli turlar sunuyoruz. Denizcilerin bu ülkelerin kültürel yanını deneyimleyebilmelerini ve aynı zamanda rahatlayabilmelerini ve biraz zaman geçirmelerini istiyoruz. Denizcilerimiz yoldayken son derece sıkı çalışıyorlar ve karada onlara sunabileceğimiz her fırsatı hak ediyorlar.” ifadelerinde bulundu.

Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeriArleigh Burke (AEGIS) Sınıf Muhripler

Arleigh Burke sınıfı muhripler, ABD Donanmasının yüzey filosunun belkemiğini oluşturuyor. Bu son derece yetenekli, çok maksatlı gemiler, barış zamanındaki mevcudiyetten ulusal güvenliğe kadar çeşitli operasyonları yürütür ve çok farklı hava, yüzey ve yüzey altı tehditlerine karşı çeşitli muharebe yetenekleri sağlamaktadır.

Arleigh Burke (AEGIS) sınıfı güdümlü füze muhripleri, AEGIS Silah Sistemi ve SPY-1D çok işlevli pasif elektronik dizi radarı etrafında inşa edilmiş bir muhriptir. Gemi, 155 metre uzunluğa ve 9.500 ton deplasmana sahiptir. Maksimum 30 knot hıza ulaşabilen gemi, General Electric tarafından geliştirilen 4 adet LM2500 motora sahiptir. 323 kişilik mürettebat kapasitesine sahip olan AEGIS sınıfı muhripler 2 adet MH-60R helikopteri taşıyabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Kaynak: DefenceTürk

Arleigh Burke sınıfı USS Bainbridge’ten Aksaz’a liman ziyareti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum