Almanya’dan Ukrayna’ya Marder ZMA teslimatı

Almanya, Ukrayna’ya 40 Adet daha Marder 1A3 Zırhlı Muharebe Aracı teslim etti.

Almanya Savunma Bakanlığı, 4 Ağustos 2023’te yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya 40 adetlik daha Marder Zırhlı Muharebe Aracı teslimatını doğruladı. 40 adetlik yeni teslimat ile birlikte Almanya’nın Ukrayna’ya teslim ettiği Marder ZMA sayısı 60 adete çıkmış oldu.

Daha önceki İlk 20 adetlik parti Mart 2023’te Ukrayna’ya teslim edilmişti. Rheinmetall Landsysteme, bu ZMA’ların restorasyonunu 2022 ilkbaharında başlatmış ve acil savaşa hazır olmalarını sağlamak için maliyeti üstlenmişti. Zıhrlı Muharebe Araçlarının yenileme süreci Unterlüß ve Kassel’deki tesislerinde gerçekleştirildi.

Marder 1A3

Marder 1A3, Alman Ordusu tarafından kullanılan bir Zırhlı Muharebe Aracı türüdür. Marder serisi 1960’lı ve 70’li yıllarda tanklara savaşta eşlik edebilecek mekanize bir piyade savaş aracı olarak geliştirilmiştir.

Marder 1A3, orijinal Marder’in zırh, ateş gücü ve hareket kabiliyeti gibi alanlarda çeşitli iyileştirmeler içeren yükseltilmiş bir versiyonudur. Zırh, özellikle tanksavar silahlarına karşı olmak üzere çeşitli tehditlere karşı korumayı artırmak için geliştirilmiştir.

Bu araç tipik olarak düşman personelini, hafif araçları ve alçaktan uçan uçakları vurabilen 20 mm’lik bir otomatik topla teçhiz edilmiştir. Marder’in bazı versiyonları düşman araçların zırhına karşı tanksavar güdümlü füzeler de taşır. Buna ek olarak, Marder 1A3 yakın hava savunma için bir makineli tüfeğe sahiptir.

Marder 1A3 ZMA

Marder 1A3’ün üç kişilik bir mürettebatı vardır: sürücü, nişancı ve komutan. Ayrıca, ateşleme portlarını kullanarak aracın içinden savaşabilen veya yaya olarak savaşmak için bir mekanize piyade mangası da taşıyabilir.

Alman Marder 1A3 ZMA, şu anda Ukrayna Ordusu’nda hizmet veren Sovyet dönemi BMP-1 ve BMP-2 ZMA’lara göre çeşitli iyileştirmeler sunuyor. BMP serisi nispeten ince zırhıyla bilinirken, Marder 1A3’ün gelişmiş zırh koruması, tanksavar silahlarına ve diğer tehditlere karşı daha iyi beka kabiliyeti sağlayarak büyük bir fayda sağlamaktadır.

Marder 1A3 ayrıca taktiksel çok yönlülük de sunmaktadır. Hem Marder hem de BMP serisi bir manga mekanize piyade taşıyabilirken, Marder’in asker bölmesinin BMP’deki merkezin aksine arkada olması, daha güvenli ve daha verimli biniş ve inişlere olanak sağlayabilir.

Kaynak: DefenceTürk

Almanya’dan Ukrayna’ya Marder ZMA teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum