Almanya, Polonya’nın MiG-29 ihracat teklifini onayladı

Almanya, Polonya’nın MiG-29 savaş uçaklarını Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ihraç etme teklifini onayladı

Varşova, Ukrayna’yı eski Doğu Almanya stoklarından savaş uçaklarıyla desteklemek istiyor. SPIEGEL’in haberine göre Berlin gerekli onayı verdi. Alman Hükümeti, Polonya’nın MiG-29 savaş uçaklarını GDR stoklarından Ukrayna’ya ihraç etme talebini onayladı. Polonya daha önce Ukrayna’ya uçak tedarik etmesine izin verilmesini istemişti ve 13 Nisan  günü bir karar verildi.

Almanya 2002 yılında, Bundeswehr’in Doğu Almanya Ulusal Halk Ordusu’ndan (NVA) devraldığı Polonya’ya 23 adet MiG-29 savaş uçağı satmıştı. Polonya, Mart ayında, Rus saldırısına karşı mücadelede ülkeyi desteklemek için Ukrayna’ya MiG-29 savaş uçağı teslim ettiğini açıklamıştı.

Görsel: Breaking Defense

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın güvenlik danışmanı Jacek Siewiera Mart ayı sonunda yaptığı açıklamada Polonya Hava Kuvvetleri’nin elinde bu uçaklardan hala bir düzine kadar bulunduğunu söylemişti. Almanya’dan gelen silah satış sözleşmelerinde genellikle federal hükümetin olası bir sonraki transfer için izin vermesi gerektiği belirtiliyor.

Bu hızlı karar aynı zamanda Alman hükümetinin Rusya’nın saldırganlık savaşının başlangıcından bu yana izlediği öğrenme eğrisini de göstermektedir. Faber, hükümetin “iyi düşünülmüş ve hızlı bir şekilde karar verme yeteneğine sahip olduğunu” gösterdiğini söyledi. Şimdi ise Ukrayna hava kuvvetlerinin güçlendirilmesi için Almanya’nın daha fazla katkıda bulunmasını değerlendirmenin önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: DefenceTürk

Almanya, Polonya’nın MiG-29 ihracat teklifini onayladı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum