Almanya Avustralya’dan Boxer CRV ZMA tedarik etmeyi planlıyor

Alman Ordusu, Avustralya’dan 3 milyar Dolar değerinde Boxer CRV zırhlı muharebe aracı tedarik etmeyi planlıyor

Australian Financial Review tarafından da aktarıldığı üzere Alman Ordusu, Avustralya merkezli Queensland şirketinden isterlerine de uygun Boxer Muharebe ve Keşif Aracı (CRV) satın almayı planlamakta. Bu bağlamdayaklaşık 3 milyar Dolar değerindeki anlaşmayla ilgili Avustralya ve Alman hükümetleri arasındaki görüşmelerin devam ettiği aktarılıyor. Boxer CRV araçlarından ilkinin önümüzdeki yıl Almanya’ya teslim edileceğiyse tahmin edilenler arasında.

Boxer CRV (Görsel: Avustralya Savunma Bakanlığı)Boxer Muharebe ve Keşif Aracı (CRV)

Boxer CRV, Avustralya Ordusu’nda aktif olarak envanterde yer almakta. Asker taşıma, komuta – kontrol, ambulans ve keşif dahil olmak üzere çeşitli görevler için konfigüre edilebilen 8×8 çok maksatlı modüler bir araçtır. Avustralya Ordusu, 4.3 milyar dolarlık bir sözleşme kapsamında toplam 211 adet teslim almıştı. Bu araçlar Piyade Savaş Aracı (IFV), Muharebe ve Keşif Aracı (CRV), Müşterek Atış Aracı (JFV) ve ambulans olmak üzere dört farklı modelde teslim edilimekte.

Avustralya Büyükelçisi Markus Ederer, The Australian Financial Review’e verdiği özel bir röportajda “Alman hükümeti, Alman Ordusu için Avustralya yapımı Boxer CRV’ler satın alma niyetini Avustralya hükümetiyle paylaştı. Ukrayna nedeniyle artan ihtiyaçlarla birlikte birçok ülke araçtan mühimmata, hava savunmaya kadar hemen hemen her şeyde stoklarını yenilemek zorunda kalıyor, bu nedenle Boxer aracına da talep olması doğal. Alman parlamentosu 100 milyar avroluk özel bir fonu kabul etti ve satın alma kararları artık bundan kaynaklanıyor.” ifadelerinde bulundu. Bu bağlamda olası bir satış durumunda Boxer araçlarının başlangıç üretiminin 211 adet ile sınırlı kalmayacağı düşünülmekte.

Kaynak: DefenceTürk

Almanya Avustralya’dan Boxer CRV ZMA tedarik etmeyi planlıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum