ABD’den SkyGuardian İHA tedariki

ABD Hava Kuvvetleri Özel Harekat Komutanlığı (AFSOC), General Atomics tarafından geliştirilen SkyGuardian İHA tedarik edecek.

ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı Özel Harekat Komutanlığı, General Atomics Aeronautical Systems tarafından geliştirilen SkyGuardian İHA siparişi verdi. Sipariş kapsamında ABD Hava Kuvvetleri Özel Harekat Komutanlığı’na 3 adet MQ-9B SkyGuardian İnsansız Hava Aracı teslim edilecek. MQ-9B SkyGuardian İHA bu siparişle birlikte ilk defa ABD envanterine girmiş olacak.

Konuyla ilgili olarak General Atomics Aeronautical Systems Başkanı David R. Alexander şu açıklamada bulundu:

“AFSOC ile olan büyük ortaklığımızı gelecekte de devam ettireceğimiz için çok heyecanlıyız. MQ-9B, düşman sahasında kullanılmak üzere ideal bir platform. MQ-9B’nin menzil, dayanıklılık, azaltılmış insan gücü ve genel esneklik kombinasyonu, onu AFSOC’nin gelecekteki gelişmiş İHA sistemleri ailesinin gerçek bir merkezi haline getirecek.”

MQ-9B SkyGuardian İHA Görsel: GA-ASIJaponya, QB-9B SeaGuardian İHA tedarik edeceğini duyurmuştu

General Atomics, Mart ayının başında Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri’nin MQ-9B SeaGuardian İHA tedarik edeceğini duyurmuştu. MQ-9B İHA, Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri’nin Orta-irtifa uzun ömür sınıfı İHA Deneme İşletme Projesi kapsamında tedarik edilecek. Tedarik edilecek İHA’nın denemelerin ise Nisan 2023’te başlatılması planlanıyor.

Japonya benzer bir kararı Nisan 2022’de almıştı. Bu kapsamda, Japonya Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın RPAS Projesi kapsamında General Atomics tarafından geliştirilen MQ-9B SeaGuardian İHA’nın kullanılması uygun bulunmuştu. SeaGuardian İHA ile Japonya Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın (JCG) arama-kurtarma, afet müdahalesi ve denizcilik yasalarının uygulanmasını içeren misyonlarını desteklemek için geniş alan deniz gözetimi yapılmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

ABD’den SkyGuardian İHA tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum