ABD, füze uyarı uydularını azaltmayı planlıyor

ABD Meclisi, uzaydan füze uyarısı yeteneği sağlamak için başlatılan uydu programında yapılacak kesintinin olası sonuçları hakkında daha fazla ayrıntı istiyor.

ABD Meclis ve Senato milletvekilleri, uzaydan füze uyarısı yeteneği sağlamak için Next-Generation Overhead Persistent Infrared Satellite adıyla başlatılan programda kesinti yapma planının olası sonuçları hakkında daha fazla ayrıntı istiyor.

Yeni Nesil OPIR uyduları, 22.000 mil irtifadan daha yüksekte, kutupsal ve jeosenkronize yörüngelerden gelen balistik füzeleri tespit etmeyi amaçlamaktadır. Uzay Kuvvetleri, üç GEO tabanlı ve iki kutup yörüngeli uzay aracı inşa etmeyi ve fırlatmayı planlamıştı. Ancak 2024 mali bütçesi, bir jeosenkronize veya GEO uydusunu karşılayabilecek

SBIRS GEO-6

Defense News tarafından yapılan habere göre program kapsamında Lockheed Martin, GEO uydularını 2018 ve 2020’de imzalanan ve toplam değeri 7.8 milyar dolar olan iki sözleşme kapsamında inşa ediyor. Northrop Grumman ise kutup yörüngeli uzay aracını geliştirmekte. 11 Temmuz’da yayınlanan 2024 mali savunma politikası yasa tasarısında, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi, hizmetin kararıyla ilgili endişelerini dile getirmişti. Komite tarafından yayımlanan raporda şu ifadelere yer verilmişti:

“Uzay Kuvvetleri, üç uydunun tamamının uygulanmasından önce programın kısıtlanmasının çok az veya hiç etkisinin olmayacağını belirtmesine rağmen, komite durumun böyle olduğunu gösterecek kapsamlı bir analiz veya bu kısıtlamanın herhangi bir etkisinin olmayacağına dair güvence almadı.” 

Uzay Kalkınma Ajansı ve Uzay Sistemleri Komutanlığı, bu uzay araçlarını Esnek Füze Uyarı ve İzleme adlı bir program kapsamında inşa ediyor. Hizmetin bütçesi, 2024 mali yılında LEO ve MEO uyduları için 2.3 milyar dolar ve 2028 mali yılına kadar 16 milyar dolar olarak teklif edilmişti.

Kaynak: DefenceTürk

ABD, füze uyarı uydularını azaltmayı planlıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum