ABD Donanması yeni Arleigh Burke sınıfı muhribini teslim aldı

Lenah Sutcliffe Higbee (DDG-123), Huntington Ingalls Industries (HII) tarafından ABD Donanmasına teslim edilen 34. Arleigh Burke sınıfı Muhrip oldu.

30 Kasım 2022’de düzenlenen gemi teslim töreninde Ingalls Gemi İnşa Başkanı Kari Wilkinson yaptığı açıklamada: ” İnanılmaz derecede yetenekli bitmiş bir gemiyi Donanmaya teslim etmek, Ingalls ekibimiz için her zaman önemli bir olaydır. Müşterilerimiz, topluluklarımız ve ülkemiz için yaptığımız işe kesinlikle bağlıyız.” ifadelerinde bulundu.

Jack H. Lucas (DDG 125), Ted Stevens (DDG 128), Jeremiah Denton (DDG 129) ve George M. Neal (DDG 131) gemilerinin inşası Huntington Ingalls Industries (HII) tersanelerinde aktif olarak devam etmekte.

DDG-123 Muhribinin isminin bir donanma hemşiresi ve I. Dünya Savaşı sırasındaki kahramanca eylemlerinden dolayı Navy Cross’u alan ilk kadın olan Lenah Sutcliffe Higbee’yi onurlandırmak için seçildiği açıklandı.

 Arleigh Burke sınıfı muhrip

Arleigh Burke (AEGIS) sınıfı güdümlü füze muhripleri, AEGIS Silah Sistemi ve SPY-1D çok işlevli pasif elektronik dizi radarı etrafında inşa edilmiş bir muhriptir. Sınıf, II. Dünya Savaşı’nda savaşmış bir Amerikan subayı olan Amiral Arleigh Burke’ün adını taşımaktadır.

Gemi, 155 metre uzunluğa ve 9.500 ton deplasmana sahiptir. Maksimum 30 knot hıza ulaşabilen gemi, General Electric tarafından geliştirilen 4 adet LM2500 gaz türbinine sahiptir. 323 kişilik mürettebat kapasitesine sahip olan Arleigh Burke sınıfı muhripler 2 adet MH-60R taşıyabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Kaynak: DefenceTürk

ABD Donanması yeni Arleigh Burke sınıfı muhribini teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum